Belicht

Gepubliceerd: 10/12/2017 - 14:34

Tijdens het landbouwsalon ‘Agribex’ werden voor de tweede maal de ‘Farm Web Awards’ uitgreikt. De Gebroeders Vercammen uit Koningshooikt werden daarbij verkozen tot ‘Runner-Up Farm Website 2017’. Het initiatief is bedoeld om de agrarische sector aan te moedigen om nog meer gebruik te maken van online communicatiemiddelen.


Gepubliceerd: 10/12/2017 - 11:07

In Koningshooikt zal de kerstverlichting dit jaar dubbel zo groot zijn. De 13 overspanningen worden vervangen door liefst 43 paalmotieven, bevestigd aan de bestaande verlichtingspalen. Deze worden doorgetrokken tot aan De Waaier, zodat het verlichte parcours bijna dubbel zo lang wordt met dubbel zoveel verlichting.


Gepubliceerd: 10/12/2017 - 10:52

Onder leiding van T1 Stefan De Smedt heeft ZVK Proost Lierse een klinkende 1-9 overwinning behaald bij KK Malle Beerse. De bezoekers domineerden de beginfase en liepen al na 5 minuten tot 0-2 uit met doelpunten van Yachou en Anik. Tot aan de rust bleef ZVK Proost Lierse het spelverloop beheersen. Op zoek naar de aansluitingstreffer begon de thuisploeg vol overgave aan de tweede helft. De Lierse doelman Mageren toonde zich tijdens deze periode nogmaals één van de beste doelmannen van het Futsal en pareerde meerdere pogingen.


Gepubliceerd: 09/12/2017 - 20:56

Met een feeërieke fakkeltocht en onder muzikale begeleiding werd de eindejaarsperiode in Lier ingeluid. Zo’n 300 belangstellenden verzamelden aan het ‘Vuurpleintje’ om er een fakkel in ontvangst te nemen. Samen met de burgemeester, leden van het schepencollege en van de gemeenteraad stapten ze achtereenvolgens richting Vismarkt, de Werf, het Zimmerplein en de Grote Markt om er de feestverlichting te ontsteken. 

Tekst: DéBé

Foto's: RM


Gepubliceerd: 09/12/2017 - 17:23

12 van de 16 echtparen die de voorbije maanden hun gouden huwelijksjubileum vierden, werden in het stadhuis ontvangen. Ze werden er toegesproken en gefeliciteerd door burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets. Laatstgenoemde haalde enkele herinneringen op aan het huwelijksjaar 1967. In dat jaar werd Eddy Merckx wereldkampioen, overleed Tom Simpson op de Mont Ventoux, won Roger Pingeon de Ronde van Frankrijk en werd de Innovation in Brussel door brand vernield.


Pagina's