Belicht

Gepubliceerd: 21/11/2017 - 19:06

De studenten vroedkunde van Thomas More hebben Victoria en haar baby Emma-Charlotte verwelkomd. Victoria is de meest gesofisticeerde verloskundige simulatierobot die momenteel op de markt is. Ze maakt een belangrijk onderdeel uit van de opleidingen die in Lier en Turnhout gegeven worden. Victoria is de jongere zus van Noelle, die de voorbije jaren ene belangrijke steun was bij de opleiding van talrijke studenten


Gepubliceerd: 21/11/2017 - 18:08

De stad Lier, de vzw. Lier Shopping en de Lierse handelaars hebben een shop- en belevingsmagazine samengesteld dat deze week bedeeld wordt. Het valt ook in de brievenbussen van de omringende gemeenten Berlaar, Boechout, Duffel, Lint, Nijlen en Ranst, waarvan de inwoners vaak een bezoek brengen aan Lier.


Gepubliceerd: 21/11/2017 - 13:43

Voor de 9de maal hield ‘Vrouw en Maatschappij’ van de CD&V een pannenkoekendag in ontmoetingscentrum Den Hof. Tal van sympathisanten maakten van de gelegenheid gebruik om bij een stevige babbel van de lekkernij te komen proeven.

Tekst: DéBé

Foto's: RM


Gepubliceerd: 21/11/2017 - 13:38

De aankomst van de Sint en zijn Zwarte Pieten in Lier heeft andermaal een massa brave kinderen op de been gebracht. Langs de Mosdijk zag het zwart van het volk. De aanwezigen konden genieten van acrobatische en muzikale animatie. Nadat de Sint aan de Aragonbrug voet aan wal had gezet, werd in stoet opgestapt naar sporthal ’t Spui. Daar werd het gezelschap verwelkomd door de burgemeester en de schepen van de jeugd. De kinderen konden de Sint de hand reiken, hem een tekening overhandigen, samen met hem op de foto gaan, genieten van optredens en zich voluit uitleven.


Gepubliceerd: 21/11/2017 - 13:30

Al jarenlang wordt de novemberfoor op de 3 locaties – de Gasthuisvest, het Zimmerplein en de Grote Markt, tot groot jolijt van de kinderen afgesloten met de traditionele beertjesworp. Ditmaal zorgde het slotmoment voor de nodige deining. Tussen de ruim 1.000 beertjes bevonden zich ‘kindonvriendelijke exemplaren met afbeeldingen die niets aan de verbeelding overlaten’. Reactie van meerdere ouders bleef dan ook niet uit. Het foorcomité bood ondertussen zijn excuses aan. Het comité ontvangt telkens bij het einde van de foor de beertjes in afgesloten zakken.


Pagina's