Belicht

Gepubliceerd: 27/06/2017 - 17:34

Alweer 130 nieuwe inwoners werden door het stadsbestuur uitgenodigd voor een uitgebreid ontbijt in de Colibrantzaal. Ze werden er begroet door burgemeester Frank Boogaerts en schepen Lucien Herijgers en konden er kennis maken met de wijkagenten, de gemeenschapswachten en ambtenaren van de stad.


Gepubliceerd: 27/06/2017 - 17:22

Zoals we reeds uitvoerig hebben belicht, heft het interieur van het stadhuis een grondige face-lift ondergaan. Tijdens een opendeurdag kregen de inwoners uitgebreid de gelegenheid om de vernieuwde omgeving te verkennen. Bij benadering 5.000 tot 6.OOO belangstellenden maakten van deze gelegenheid gebruik om de kelderverdieping, het Schoon Verdiep en de bovenverdieping met de nieuwe zalen te bezoeken.


Gepubliceerd: 27/06/2017 - 10:31

De Koninklijke Fotogroep Pallieter organiseert dit jaar de ‘Benevisie’, een fotowedstrijd met prints, die open staat voor alle amateurfotografen en fotografen in opleiding aan scholen en academies in de provincies Antwerpen (B) en Brabant West (Nl). Deze grensoverschrijdende wedstrijd wordt hoog gewaardeerd, al ligt in België meer de nadruk op techniek, terwijl in Nederland meer belang wordt gehecht aan de inhoud.


Gepubliceerd: 27/06/2017 - 09:58

Tijdens het voorbije weekend organiseerde de jeugddienst met de medewerking van de Koninklijke Moedige Bootvissers de Pallieterpeddel op de Binnennete. Aan deze sportieve estafetterace op het water met hindernissen werd deelgenomen door een tiental jeugdverenigingen. Ze werden luidkeels aangemoedigd door hun supporters aan de kade van het Felix Timmermansplein.

Tekst: DéBé

Foto's: RM


Gepubliceerd: 27/06/2017 - 09:53

In het kader van het familiefestival ‘Zomer in het Park’ had de première plaats van het stuk ‘Lady Godiva’, dat wordt opgevoerd door het theatergezelschap ‘Het Grote Gelijk’. Het betreft hier een Engelse sage die zich afspeelt in het plaatsje Coventry, waar de inwoners net zoals hier veel te veel belastingen mogen betalen. Regisseur Dirk Couvent heeft het stuk in een groteske, humoristische verpakking gestoken. ‘Lady Godiva’ wordt nog opgevoerd op 28 en 30 juni, 1, 2, 3 en 4 juli in het stadspark.

Tekst: DéBé

Foto's: RM


Pagina's