BENEFIETFILMNAMIDDAG VOOR VOC NETELAND

Zondag 9 april heeft in zaal ‘de Marollen’ van cultuurcentrum ‘Den Bril’ een benefietfilmnamiddag plaats. Het initiatief gaat uit van voorzitter Julien Verheyen en van Smalfilm- en Videoclub Pirroen. De opbrengst is bestemd voor VOC Neteland, het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Herenthout.

Tijdens de namiddag worden volgende 7 natuurfilms geprojecteerd: 1 Wandelen door de tuin, 2 Veilig de weg terug, 3 De natuur vernieuwd, 4 Ongetemd Paradijs, 5 Sporen vol leven, 6 Steenuitltjes en 7 VOC Neteland. Laatstgenoemde film werd gerealiseerd door Julien Verheyen. Hij heeft er 2 jaar aan gewerkt en inspiratie gevonden in Herenthout. Voor de film ‘Ongetemd Paradijs’ verbleef André Huysmans 6 maanden in Estremadura in Spanje.

 3 films zijn van leden van SFC Pirroen. Naast Julien Verheyen en André Huysmans levert ook Eddy Schrijvers een bijdrage. De natuurcineasten Ludo Bosmans en Swa Drofmans zorgden elk voor 2 films. De film van VOC Neteland is van commentaar voorzien door Chris Dusauchoit. De deuren van cultuurcentrum ‘Den Bril’ gaan open om 13.30 uur. De films worden vertoond van 14.30 tot 17 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Zaal ‘De Marollen’ telt 100 plaatsen. Reserveren kan via info@vocneteland.be.

Filmclub Pirroen is ontstaan in de schoot van de Hobbyclub Lisp. Nadat een onderkomen werd gevonden in het parochiecentrum aan de Mechelsesteenweg, werd de naam Pirroen aangenomen. Op 23 april 1979 werd de vereniging erkend door de stad Lier, wat dan ook als stichtingsdatum geldt. In 1980 werd aangesloten bij de overkoepelende provinciale organisatie PROVAC (Verstandhouding Amateur Cineasten provincie Antwerpen) en bij de NAB (Nederlandstalige Amateur Cineasten van België), het huidige Centrum voor Beeldexpressie (CVB). In 1983 volgde de verhuis naar een lokaal in de voormalige jongensschool in Koningshooikt, waar een ruimte werd ingericht als projectie- en leslokaal.

Sinds 26 maart 1998 is de Smalfilm- en Videoclub Pirroen een vzw. De club voelt zich nauw verbonden met de stad Lier en het plaatselijke maatschappelijke leven. Naast speelfilms en reisverhalen werden dan ook vaak films gemaakt over Lierse onderwerpen zoals het begijnhof (1982), Sint-Gummarus en de processie (1984 en 1988), de Evocatie 1496 (1996), de nieuwe reuzin Grimmara (2009), Lier 800 (2013), de Gummarusfeesten (2015) en 175 jaar Koningshooikt (1997-1998). Er werd ook samengewerkt met andere Lierse verenigingen en organisaties zoals de Sportraad, Teater Lier, De Lier en de Netezonen.

Foto: Julien Verheyen en André Huysmans

Begindatum: 
zondag, 9 april, 2017
Einddatum: 
zondag, 9 april, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK